Koehl & Borkelmans logo
 
Koehl & Borkelmans - De juiste afwerking van vezels, garen en weefsels

Farè

Get the Flash Player to see this player.

Technologie en Innovatie

Fare

Farè S.p.A. is altijd al een een pionier geweest in de vervaardiging van productiemachines voor PP stapelvezels en blijft een protagonist in het ontwikkelen van verwerkingsmachines voor synthetische vezels om te beantwoorden aan de huidige markteisen, niet alleen voor stapelvezels maar ook voor “spunbonds” alsook voor zeer korte en fijne “meltblown” vezels.

De nieuwigheid, aangekondigd door Farè, is de mogelijkheid om met één en dezelfde machine regulaire monocomponente en bicomponente vezels te produceren. De huidige markt verlangt beide types in het domein van de hygiëne en sanitaire producten (luiers voor baby’s, damesverband, incontinentieluiers voor volwassenen, enz..) en dit zowel in de vorm van stapelvezels als van “spunbonds”.

De belangrijkste technologieën voor de productie van duurzame of wegwerp - nonwovens kunnen als volgt onderscheiden worden :

• “Carded webs” (kaardvlies) : via stapelvezels, naaldvilt, met thermobinding of harsbinding, “hot-hair through bonded hydro-entangled spunlace”, enz..
• “Spunbonds” : via continu filamenten of zeer korte en fijne “meltblown” vezels.
• “Air-laid web” : via cellulose pulp gemengd met kortsgesneden stapelvezels, “thermobonded” of 100% cellulose pulp met harsbinding.

De nieuwe Farè machines voor deze producten zijn, :

• Voor “carded webs” in stapelvezel : Superstaple III
• Voor “spunbonds” in continu filamenten : Superspun Spinning System
• Voor “spunlaid web” in “meltblown” materiaal : Supermeltblown Spinning System

De grondstoffen voor regulaire monocomponente vezels zijn PP, PE, PET en PA.
Combinaties van twee grondstoffen zijn echter mogelijk, de zogenaamde bicomponente vezels, waarbij de grondstoffen met de lage smelttemperatuur in de schede en de grondstoffen met de hoge smelttemperatuur in de kern verwerkt worden.
Voorbeelden van combinaties zijn: PE-PP, PE-PET, PA-PET en de individuele polymeren met hun co-polymeren (hierbij dient opgemerkt dat PE-PET en PA-PET alleen met het systeem Superstaple III kan geproduceerd worden in stapelvezel).
De bicomponente vezel is dus fundamenteel samengesteld uit twee thermoplastische materialen met verschillende smeltpunten (bv. PP 165°C, PE 120-130°C, PA 220°C, PET 260°C, PE 130°C, CO-PET 115°C).
Door de verhitting verbinden de bicomponente vezels zich met elkaar, maar ze behouden hun vezelstructuur doordat het kernmateriaal een hoger smeltpunt heeft dan het schedemateriaal.

Hoofdzakelijke worden bij de productie van “nonwovens” technologieëen zoals “thermobonding”, “hot-air”, “through-bonding”, naaldvilt, “air-laid”, “spunlacing” als einproduct ingezet, en dit zowel met regulaire monocomponente als met bicomponente stapelvezels in 100% van één type vezels of in mengsels van regulaire monocomponente en bicomponente vezels.
Deze mono en bico stapelvezeltypes worden al gebruikt bij “nonwovens” en we stellen vast dat de consumptie ervan elke dag groeit.
Het concept van het spinsysteem in Superstaple III, Superspin en Super Melt Blown bestaat uit een dubbele extruder – natuurlijk telkens aangepast aan het individuele machinetype – zodat het mogelijk is een of twee thermoplastische polymeren te verwerken. De smelt, respectievelijk de twee smelten worden gevoed door de “spinning unit” door een dubbele spinbalk. 

De Superstaple III is een compacte korte “multispinning” lijn.
Deze nieuwe lijn is geschikt voor de productie PP stapelvezels met een fijne denier op hoge snelheid op de “carding” en “thermobonding” lijnen vanwege hun verbeterde “bondability” - eigenschappen.

In de Superspun en de Super Melt Blown spinsystemen, gebeurt het spinnen door middel van een enkele of een meervoudige spinbalk.
De “multispinning” spinposities, de spinbalken en de spinnerets zijn ontwikkeld door Farè en de componenten vallen onder internationale patenten. De drie nieuwe machines hebben allemaal de mogelijkheid om materialen te vervaardigen bestaande uit een polymeer of twee polymeren.
Het zijn zeer flexibele machines met mogelijkheid tot een grote diversiteit aan producten voor de “nonwoven” industrie, waardoor ze een meerwaarde geven aan de investeringskosten van deze machines.
In het bijzonder de Superstaple III kan in een speciale uitvoering ontwikkeld worden om “short cut regular” en “bico” stapelvezels in de titers en cuts te produceren, zoals ze gevraagd worden voor het “air-laid nonwoven” proces.

Koehl & Borkelmans

Torenstraat 3 - B-3680 Maaseik
Tel: +32-89-36.50.50 | Fax: +32-89-36.50.59